Nieuws/News Mariona

Bij Mij Thuis- Het ideale Moederdaglied!
Een productie waar ik de tijd voor nam.
Mijn grootmoeder Lucienne, jarig op 15 augustus, bracht jaar en dag eenzelfde gedicht. Het deed haar denken aan haar ouderlijke huis. De woorden “groene dreef” brachten haar in een oogwenk terug naar haar kindertijd.
Toen het moment kwam om afscheid van haar te nemen, besloot ik om het gedicht op muziek te zetten.
De eerste, aan haar bed wakende a capella-versie van 2019, heeft ze nog kunnen horen, en daar was ze niet wild van. Op dat moment week ik niet van haar zijde, maar besloot om er later aan verder te werken.
Tijdens een optreden van Johan Verminnen in De Panne, vertelde Johan dat hij als jonge zanger het lef had gehad om Toots Thielemans op te bellen. En dat deed me besluiten om na dat optreden mijn stoute schoenen aan te trekken en Bert Candries, bassist van Johan, aan te spreken met de vraag of Johan mijn demo een keertje zou willen beluisteren van het nummer “Bij Mij Thuis”.
Korte tijd later sprak ik met Verminnen hierover, en hij zei dat het mooi was, en ik er zeker wat mee moest doen. We vroegen Bert Candries om het in zijn muziekstudio op te nemen.
Tylaine Van den Broeck speelde piano, schreef een prachtig strijkersarrangement voor violiste Rebecca Smit, en celliste Joyce Kuipers. Geert Mariën speelde percussie. Bert zelf gaf de song “body”, en speelde bas en gitaar.
In de videoclip zie je ons live aan het werk in de studio bij Bert.
De videoclip maakt deze single voor mij tot een erfstuk omdat ik het geluk mocht ervaren om samen met acteur Norbert Kaart in 2022 ouders te worden van Jonah-Jay Kaart. Jonah-Jay is jarig op dezelfde dag als Bert Candries, terwijl mijn mama zelfs op exact dezelfde dag is geboren als Johan Verminnen. Ook mijn eigen moeder ontbreekt niet in de videoclip. De cirkel is daarmee rond.
De opnames van de clip werden gespreid over 9 maanden, van zwangerschap tot geboorte. Ik bleef tijdens de zwangerschap als live art model modelleren en geef me met “Bij Mij Thuis”niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk bloot.
Voor de kunstenaars en mezelf een heel mooie en pure ervaring om een mensje zo te zien groeien…

Moederdagconcert samen met Johan Verminnen. Zondag 14 mei Schouwburg Luchtbal, Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen. Tickets via 0474481227 of www.buytickets.at/verminnensmets

Mariona Smets laat de lente los…

Bestel nu de MariOna 2021-kalender in A4-formaat❣️
Voor slechts 24,99 euro inclusief verzendkosten.
Voor 29,99 euro krijg je MariOna’s album/ cd “I AM” er extra bij.
Bestellen kan via Paypal: http://paypal.me/MariOnaSmets
Bestellen kan via bank: BE31063579741955

Nieuwe single voor MARIONA SMETS: “In Quarantaine”- Dé Alternatieve cover van “Een Eigen Huis”

Interview op BredaNu Radio!