Home

MariOna. Who’s that girl ?

Een creatieve duizendpoot. Actrice? Jazeker. Live art model? Echt wel. Zangeres? Meer dan ooit.

1 mei 2023 was een creatief hoogtepunt in haar leven. Op deze dag was er de release van “Bij Mij Thuis”, haar meest recente Nederlandstalige single. Voor de tekst baseerde ze zich op het gedicht “Thuis”, een gedicht dat haar grootmoeder Lucienne dagelijks opzegde. Na het overlijden van haar grootmoeder, zette MariOna de tekst op muziek. Tijdens een optreden van Johan Verminnen in De Panne vertelde hij hoe hij als jonge zanger zijn stoute schoenen aantrok en contact zocht met Toots Thielemans. Dat deed MariOna besluiten om quasi hetzelfde te doen en ze liet na het concert de demo-versie van “Bij Mij Thuis” horen aan Bert Candries, de vaste bassist van Verminnen. Ze vroeg hem of hij het nummer aan Johan Verminnen wou laten horen. Korte tijd later sprak ze er zelf over met Johan, die haar vertelde dat het mooi was en ze er zeker iets moest mee doen. Dat “iets” resulteerde uiteindelijk in een opname gemaakt in de muziekstudio van Bert Candries. Tylaine Van den Broeck speelde piano en schreef een prachtig strijkersarrangement voor violiste Rebecca Smit en celliste Joyce Kuipers. Geert Mariën verzorgde de percussie. Bert gaf het nummer nog extra “body”, speelde bas en gitaar. In de videoclip zie je trouwens alle muzikanten live spelen. De clip én het nummer zelf zijn voor MariOna een erfstuk geworden. Temeer omdat ze in 2022 zelf mama werd van Jonah-Jay Kaart. JJ zelf figureerde in de clip, net als de mama van MariOna. Haar mama werd trouwens toevallig op dezelfde geboren als Johan Verminnen en Jonah-Jay is op dezelfde dag als Bert jarig. De cirkel is dus rond.
Haar muzikale zoektocht naar de sound die ze altijd al wou, heeft eindelijk z’n doel bereikt.

Dankzij haar zus Ariane zette ze als kind haar eerste stappen op het podium én
ontmoette ze in 2019 dé producer die ze wou voor haar nieuwe country-songs.
“Je kan niet alles alleen. Je bent niet alles alleen. Je hebt elkaar nodig om te groeien, en zo gebeurde het…”
Na een optreden van producer Patrick Tetreault and The Pride Of The North Bank, trok ze haar stoute boots aan en stapte ze op hen af.
Die ontmoeting was er voor haar eentje die zijn uitwerking niet gemist heeft.
Twee maanden later zat ze in de Feng Sway Studios in Vancouver, Washington, om met de nieuwe songs aan de slag te gaan. Door corona is alles op de lange baan geschoven, maar achter de schermen werken Patrick en MariOna verder aan deze nieuwe EP. Goal is set on 2024.
“Care” , “Funny Picture” , en “Put Your Money Where Your Mouth Is” rekenen alledrie op een humoristische manier af met alle narcistische en destructieve relaties die ik ooit gehad heb”, zegt ze onomwonden.

After years of searching for my musical sound, and not knowing what my sound actually was…
I finally found what I was looking for.

Thanks to my sister Ariane, as a kid I started singing on a stage.
Thanks to my sister I also met thé producer I wanted for my new upcoming EP.
In music business you can’t do everything yourself. You need eachother to grow… And that’s how the story happened.

After a Belgian show of producer Patrick Tetreault and The Pride Of The North Bank I’ve “put on my bad, naughty shoes” 🙂 A Dutch saying, that means you just go for it 🙂 whatever the outcome…

A small step but for me, in a musical perspective, one (to the moon) with a life changing attitude.
Two months later I flew to the Feng Sway Studios in Vancouver, Washington, USA, to start working on the brand new songs.
I had fun. I was happy. I was energized to do what I love to do.

Covid-19 is the cause of the delay, but our new goal is set on 2024. Hopefully you will all be able to listen to the result of all the steps that followed. I’m talking about my upcoming brand new EP, produced/engineered by Patrick Tetreault, containing the songs
“Care”, “Funny Picture” and “Put Your Money Where Your Mouth Is”.

All these songs are talking and in a funny way also dealing with destructive, narcissistic relationships.